UPDATE: Twee tiener meisjes opgepakt voor betrokkenheid zeer grote brand in winkelcentrum

UPDATE: Twee tiener meisjes opgepakt voor betrokkenheid zeer grote brand in winkelcentrum

Geplaatst op 16 augustus 2024, om 20:18 uur

ALKMAAR – Vrijdagavond woed er een zware brand in een winkelcentrum aan de Europaboulevard in Alkmaar. Door de vlammen zijn de appartementen boven het winkelcentrum ontruimd en zijn grote rookwolken zichtbaar boven de stad.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio begon de brand in een kledingwinkel. Alle medewerkers van de winkel konden op tijd in veiligheid komen, maar er zijn meerdere ambulances ter plaatse gestuurd naar het winkelcentrum.

De politie heeft twee tienermeisjes aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de brand. Ze werden eerder die avond gezien bij een kleinere brand in een Decathlon-filiaal. Na het uitbreken van de grotere brand werd een Burgernetmelding verstuurd om uit te kijken naar twee tieners van ongeveer 16 à 17 jaar. Ze werden uiteindelijk gevonden na de grotere brand.

Vanwege de brand heeft de Veiligheidsregio een NL-Alert verstuurd met het verzoek aan mensen in de omgeving om ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te schakelen. Door het koopavond was het druk in het winkelcentrum.

Foto’s: Mizzle Media / Mexx van der Lieuw