Zeehond overlijdt na aanval door honden

Zeehond overlijdt na aanval door honden

Geplaatst op 12 augustus 2024, om 18:24 uur

TEXEL – Op het strand van Texel heeft een incident plaatsgevonden waarbij een jonge zeehond om het leven is gekomen na een aanval door twee honden. Volgens Ecomare, het natuurcentrum op het eiland, was het niet alleen een verschrikkelijke ervaring voor het dier, maar ook een schokkende gebeurtenis voor de mensen die het zagen gebeuren.

Het begon op vrijdag, toen een gezin tijdens een strandwandeling een aangespoelde zeehond opmerkte. Bezorgd om het welzijn van het dier, namen ze meteen contact op met Ecomare. Terwijl ze nog in gesprek waren met een medewerker van het centrum, verschenen er plotseling twee loslopende honden op het strand. Voordat iemand kon ingrijpen, stortten de honden zich op de weerloze zeehond. Ze beten het dier en slingerden het zelfs door de lucht.

Toen de medewerker van Ecomare ter plaatse arriveerde, had de eigenaresse van de honden haar dieren al weggehaald. De aanvankelijke inspectie van de zeehond liet lijken alsof de verwondingen niet ernstig waren, maar in de daaropvolgende dagen verslechterde de toestand van het dier dramatisch. Ondanks alle inspanningen om hem te redden, overleed de zeehond uiteindelijk op zondag aan de gevolgen van de aanval.

Het incident heeft diepe indruk gemaakt op zowel de omstanders als het team van Ecomare, dat de noodzaak van verantwoordelijk hondenbezit en beter toezicht op stranden benadrukt om dergelijke tragedies in de toekomst te voorkomen.

Foto: Ecomare