Nederlander (43) zwaargewond na ongeval met dronken automobilist in Duitsland

Nederlander (43) zwaargewond na ongeval met dronken automobilist in Duitsland

Geplaatst op 12 augustus 2024, om 12:56 uur

BUITENLAND – Een ernstig verkeersongeval vond vanochtend plaats op de Bundesstraße richting Meppen (D) . De 53-jarige bestuurder van een Renault Laguna met Roemeens kenteken probeerde omstreeks 7:40 uur zijn voertuig op de weg te keren, maar zag daarbij een Volkswagen Passat van een 43-jarige Nederlander over het hoofd, die in de richting van Haren reed.

Bij de botsing raakte de 50-jarige passagier in de Renault bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Zij liep levensgevaarlijke verwondingen op en werd naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de Volkswagen raakte ook zwaargewond, terwijl de Renault-bestuurder er met lichtere verwondingen vanaf kwam.

Uit onderzoek bleek dat de veroorzaker van het ongeval onder invloed van alcohol was. Een ademtest gaf een waarde van 1,28 promille aan, waarna er een bloedtest werd afgenomen. Beide voertuigen liepen forse schade op.

De Bundesstraße was vanwege bergingswerkzaamheden, ongevalsonderzoek en opruimwerkzaamheden tot ongeveer 11:35 uur volledig afgesloten. Bij de inzet waren, naast de ambulancedienst met drie ambulances en een traumahelikopter, ook de brandweer van Meppen en de brandweer van de Bundeswehr WTD 91 betrokken.

De wegbeheerder van Meppen zorgde na afloop van de werkzaamheden voor de veiligheid op de plaats van het ongeval, en er werd een omleiding ingesteld.

Foto’s: NoorderNieuws