Elf vluchten van Ryanair vertrokken zonder bagage

Elf vluchten van Ryanair vertrokken zonder bagage

Geplaatst op 11 augustus 2024, om 19:46 uur

EINDHOVEN – Zondagochtend vroeg zijn elf Ryanair-vluchten zonder bagage vertrokken vanaf Eindhoven Airport. Voor zes van deze vluchten is de bagage inmiddels bezorgd, maar de passagiers van de overige vijf vluchten wachten nog steeds op hun koffers. Vermoedelijk is een personeelstekort bij bagage-afhandelaar Skytanking de oorzaak, waardoor de bagage niet op tijd in en uit de vliegtuigen kon worden geladen.

Ryanair voert vanuit Eindhoven Airport voornamelijk vluchten naar Europese bestemmingen uit. Volgens Vrenken arriveerden passagiers die later op de dag vlogen, in de middag of avond, wel met hun bagage. Het probleem deed zich voornamelijk vroeg in de ochtend voor. Voor de reizigers die nog zonder bagage zitten, wordt een oplossing gezocht. Het is waarschijnlijk dat hun bagage maandag op de luchthaven van hun vakantiebestemming wordt afgeleverd.

Skytanking heeft eerder voor onrust gezorgd. Vakbond FNV uitte eerder dit jaar zorgen over de arbeidsomstandigheden bij de nieuwe bagage- en vliegtuigafhandelaar op Eindhoven Airport. In februari werd een zesjarige overeenkomst gesloten met Skytanking, waarmee een einde kwam aan het monopolie van Viggo, dat al vijftig jaar de enige bagage-afhandelaar op de luchthaven was.