Drie Nederlanders onder puin ingestort hotel Duitsland, vrouw en kind(2) gered

Drie Nederlanders onder puin ingestort hotel Duitsland, vrouw en kind(2) gered

Geplaatst op 7 augustus 2024, om 09:20 uur

BUITENLAND – Onder het puin van een ingestort hotel in het Duitse Kröv zijn Nederlanders aangetroffen. Het gaat om een 23-jarige vrouw en een 26-jarige man uit Urk, samen met hun 2-jarige kind, meldt een lokale krant uit Urk. De vrouw en het kind zijn inmiddels gered, maar de man ligt nog onder het puin.

Het hotel stortte gisteravond rond 23:00 uur in, volgens een woordvoerder van de Duitse politie aan RTL Nieuws. Op dat moment waren er 14 personen in het gebouw. Vijf mensen konden het pand zelfstandig verlaten, terwijl negen anderen, inclusief het kind, vast kwamen te zitten. Een persoon overleefde het niet.

De Duitse politie kon nog niets zeggen over de nationaliteiten van de slachtoffers. Volgens de krant Urkerland zijn twee van de drie Nederlanders vanochtend onder het puin vandaan gehaald. Duitse media melden dat de vader die nog vastzit, aanspreekbaar is.

De politie gaf aan dat de dikke betonnen vloeren het zoeken onder het puin bemoeilijken. De oorzaak van het instorten van het pand is nog onbekend.

Om 10:00 uur zal de politie een persconferentie houden voor verdere updates.