Brand op dak bedrijfsgebouw, vlammen ver in de omtrek te zien

Brand op dak bedrijfsgebouw, vlammen ver in de omtrek te zien

Geplaatst op 3 augustus 2024, om 08:25 uur

EINDHOVEN – Op het dak van een pand op industrieterrein Esp in het noorden van Eindhoven is brand uitgebroken.

De vlammen zijn van afstand goed te zien, meerdere voorbijgangers belde 112. Toen de brandweer arriveerde kwamen de vlammen boven het dak van het bedrijf AME vandaan, snel werd er een hoogwerker ingezet om de brand te kunnen blussen. Ook gingen er brandweermensen het pand in opzoek naar de brandhaard. Hiervoor moesten een aantal deuren en ramen worden opengebroken.

Op de brand kwamen ondanks het tijdstip veel mensen af om de kijken, deze werden door de politie op afstand gehouden. De brandweer laat weten dat de brand vooral gewoed heeft op het dak, en niet zo zeer binnen in het pand. Op het dak werden spullen aangetroffen van dakdekkers, niet veel later kreeg de brandweer te horen dat er eerder die dag nog werkzaamheden waren uitgevoerd aan het dak. De brandweer had de brand snel onder controle, wel kwam er veel rook vrij bij de brand die neer sloeg op de naastgelegen John F. Kennedylaan.

De brand werd dus vermoedelijk veroorzaakt door dakwerkzaamheden laat de brandweer weten. Opvallend genoeg verscheen precies vandaag in het Eindhovens Dagblad dat de brandweer brabant zuid oost een schadeclaim heeft ontvangen van 27 miljoen euro, nadat in 2020 een groot industrie pand volledig afbranden. Ook hier begon de brand met werkzaamheden aan het dak door een dakdekkersbedrijf:

Deze keer kon de brandweer door snel handelen een grotere brand gelukkig voorkomen, en wisten ze het pand grotendeels te behouden.