Tragedie: hulpverleners vochten vergeefs voor leven peuter (2) terwijl op steenworp afstand werd gefeest

Tragedie: hulpverleners vochten vergeefs voor leven peuter (2) terwijl op steenworp afstand werd gefeest

Geplaatst op 28 juli 2024, om 21:42 uur

HEERHUGOWAARD – In Heerhugowaard is zaterdag een 2-jarig meisje verdronken terwijl hulpverleners vergeefs probeerden haar te reanimeren. Het drama vond plaats vlakbij het levendige dancefestival Luna Beach Party, waar veel bezoekers zich niet bewust waren van de tragische gebeurtenis, meldt het Noordhollands Dagblad.

Het meisje was aan het spelen in ondiep water toen het ongeluk gebeurde. De precieze oorzaak is nog onbekend. Een omstander vond het kind en alarmeerde de hulpdiensten. Ondanks de inzet van politie, ambulances en traumahelikopters, bleek het te laat.

De ouders zagen hun dochter in een kritieke toestand en konden niets meer voor haar doen. „Het is een verschrikkelijk tragisch ongeluk,” aldus politiewoordvoerder Roderick de Veen tegen het Noordhollands Dagblad. „Ook de vele omstanders die geholpen hebben, zijn diep getroffen door dit voorval.”

Veel mensen in de buurt van het Strand van Luna waren niet op de hoogte van de gebeurtenis. Een jonge moeder in de buurt gaf aan: „Ik ben blij dat ik hier zaterdag niet was. Dit wil je niet meemaken; wat een vreselijke tragedie.”