StukTV breekt in bij pretparken en wisselt vlaggen om

StukTV breekt in bij pretparken en wisselt vlaggen om

Geplaatst op 28 juli 2024, om 18:23 uur

DEN HAAG – De mannen van het YouTube-kanaal StukTV hebben ingebroken bij de attractieparken Drievliet en Duinrell en hebben de vlaggen van beide parken verwisseld. Drievliet meldde dit voorval op Facebook en gaf aan dat de politie de zaak onderzoekt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag drongen Giel de Winter, Stefan Jurriens, en Thomas van der Vlugt de parken binnen. Beveiligingsbeelden van Drievliet, die op Facebook zijn geplaatst, laten zien hoe de drie mannen het park binnenslopen.

Zaterdagochtend ontdekten medewerkers van Drievliet een vlag met een kikker bij de attractie Formule X. In Duinrell, in Wassenaar, hing een vlag van Drievliet bij de Kikkerachtbaan. Het is nog onduidelijk hoe de drie mannen toegang hebben gekregen tot de parken.

Bij Duinrell konden ze wel lachen om de actie. “Het is ludiek, maar het mag natuurlijk niet, vooral omdat er ’s nachts veel gasten verblijven,” zei een woordvoerder tegen de website Looopings. Hij voegde eraan toe dat hij onder de indruk was van de vaardigheden van de mannen, omdat het vervangen van vlaggen een lastige klus is. Duinrell nodigde de mannen van StukTV uit om komende winter te helpen met het ophangen van veertig wintervlaggen.

Foto’s: Drievliet