Familie ziet hoe parachutist overlijdt na sprong boven Texel

Familie ziet hoe parachutist overlijdt na sprong boven Texel

Geplaatst op 27 juli 2024, om 18:15 uur

TEXEL – Zaterdagmiddag is een mannelijke parachutist om het leven gekomen na een noodlottige sprong. Getuigen, waaronder de familie van de man, zagen hoe zijn parachute in de knoop raakte, waardoor hij van grote hoogte op de grond viel. Ondanks de inspanningen van de hulpdiensten, kon de man niet worden gered.

Het incident vond plaats rond 15.50 uur bij de Postweg in De Cocksdorp, nabij het vliegveld en het Paracentrum Texel. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend en de politie is een onderzoek gestart. De brandweer heeft schermen geplaatst om de plek van het ongeval af te schermen.

Jan Boyen Rienks van het Paracentrum Texel bevestigde, tegenover De Telegraaf, dat het om een ervaren parachutist ging die regelmatig sprongen maakte in het hele land en enkele keren per jaar op Texel. Rienks beschreef het voorval als “verschrikkelijk” en gaf aan dat het vliegveld op dat moment erg druk was, waardoor veel mensen getuige waren van het ongeluk.

Eerder, in mei, overleed ook al een parachutist op Texel na een mislukte sprong. Het slachtoffer was toen een Deense militair die verstrikt raakte in de lijnen van zijn parachute.

Foto: Ter illustratie