Gestikte katten in vuilniszakken aangetroffen op parkeerplaats

Gestikte katten in vuilniszakken aangetroffen op parkeerplaats

Geplaatst op 27 juli 2024, om 15:15 uur

SEROOSKERKE – Vrijdag zijn langs de N59 in Serooskerke twee dode katten gevonden, meldt de Dierenambulance Schouwen-Duiveland op Facebook. De katten zaten opgesloten in een bench die was omwikkeld met vuilniszakken en vermoedelijk zijn ze gestikt.

“Vandaag hebben we een afschuwelijke vondst gedaan die ons nog lang zal bijblijven,” schrijft de dierenambulance op Facebook. Wandelaars troffen op een carpoolplaats in Serooskerke vuilniszakken aan en vonden dat vreemd. Bij het openen van een van de zakken ontdekten ze een kattenbench met “iets harigs” erin en waarschuwden de dierenambulance. In de bench werden twee dode katten aangetroffen. “Ze lagen erbij alsof ze in elkaars pootjes waren overleden,” aldus de dierenambulance.

Het werd al snel duidelijk dat de katten waarschijnlijk nog leefden toen ze werden gedumpt. “De bench was afgesloten en omwikkeld met twee dichtgeknoopte vuilniszakken. De binnenste vuilniszak was helemaal opengeklauwd. Onze magen draaiden om toen we dat zagen. Wat moeten deze dieren hebben geleden. Uiteraard hebben we de politie gewaarschuwd.” De dierenambulance roept mogelijke getuigen op zich te melden.