Agenten redden uitgehongerde kinderen uit vervuild huis

Agenten redden uitgehongerde kinderen uit vervuild huis

Geplaatst op 27 juli 2024, om 22:59 uur

TILBURG – Agenten in Tilburg werden vrijdagavond geconfronteerd met een hartverscheurende situatie toen ze reageerden op een medische melding in de wijk Reeshof. In een vervuild huis troffen ze vier minderjarige kinderen aan die 112 hadden gebeld voor hun vader.

De kinderen verkeerden in een zorgwekkende toestand; ze waren slecht gekleed, en de jongsten hadden sinds donderdag niets gegeten. Een van de agenten, die zelf moeder is, deelde haar gevoelens op Instagram: “Mijn moederhart brak.” Een collega bracht twee warme maaltijden, wat de kinderen zichtbaar opvrolijkte. “Een van de kinderen gaf me zelfs een knuffel omdat ze zo blij was met het eten,” schreef de agente.

Veilige opvang geregeld

In het huis waren onvoldoende bedden, waardoor twee kinderen elke nacht op bankjes in de woonkamer moesten slapen. Het Crisis Interventie Team werd ingeschakeld om de kinderen naar een veilige plek te brengen. Daar krijgen ze voldoende eten, drinken, en worden hun kleren gewassen. De politie heeft een zorgmelding gemaakt en hulp ingeschakeld om de woning weer bewoonbaar te maken.

Speciaal gebaar

Toen de agenten vertrokken, kregen ze van een van de kinderen een mooie tekening. “Deze heeft een speciaal plekje op ons bureau gekregen,” aldus de agente.

Over de toestand van de vader is verder geen informatie beschikbaar.