Vrouw belt 112 als man haar achter­volgt: meldkamer hoort het gruwelijk misgaan in slaapkamer - 112 Nederland

Vrouw belt 112 als man haar achter­volgt: meldkamer hoort het gruwelijk misgaan in slaapkamer

Geplaatst op 25 juli 2024, om 22:04 uur

ROTTERDAM – Een 55-jarige vrouw dacht veilig te zijn toen ze na een nachtelijke achtervolging haar huis had bereikt. Maar daar ging het alsnog gruwelijk mis: een onbekende man klom via het raam naar binnen en verkrachtte de vrouw bruut, nota bene terwijl 112 aan de lijn hing.

De vrouw had gekletst, gedronken en gedanst. Tevreden ging ze in de nacht van 7 op 8 juli 2023 rond 01.30 uur weer op huis aan. Alleen, want ze woont slechts tien minuten verderop. Maar ze was alert. Eerder op de avond had ze namelijk al een vreemde man bij het café gezien en diezelfde man hing nog steeds rond. Toen de Rotterdamse bij het verlaten van de kroeg werd aangesproken, negeerde ze dat. Daarop zette de man de achtervolging in en ging hij steeds sneller lopen. De vrouw merkte het op en verhoogde haar tempo ook. Ondertussen hield ze haar sleutels in de aanslag, zodat ze straks snel haar voordeur kon ontgrendelen.

Dat lukte. Eenmaal binnen draaide ze de deur razendsnel weer op slot. Maar de achtervolger, de onder invloed van xtc en alcohol verkerende Suleiman J. (34), gaf niet op. Hij schopte tegen de voordeur, tikte tegen een raam en trapte dan opnieuw tegen de deur. De Rotterdamse belde 112. Maar dan klonk een knal en stond J. ineens vóór haar. Hij pakte de Rotterdamse bij de haren, trok haar naar de grond en begon te slaan. Het slachtoffer gilde, maar J. wist niet van ophouden.

De lijn met de meldkamer was nog open en de medewerker hoorde hoe de Rotterdamse de angstigste minuten uit haar leven doormaakte. J. schreeuwde dat de vrouw haar ‘fucking kleren’ uit moest doen en op haar ‘fucking knieën’ moest zitten. Daarna verkrachtte hij haar in de slaapkamer. Na een paar minuten zag de Rotterdamse het licht van zaklantaarns. Het bleken toegesnelde agenten die naar binnen schenen. “Help mij, help mij,” riep het slachtoffer. “Hij is me aan het verkrachten.”

In de rechtbank sprak de aanklager woensdag van een ‘vreselijke nachtmerrie’. “Na een angstige achtervolging dacht mevrouw veilig te zijn, maar toen klom een wildvreemde naar binnen en werd ze op brute wijze verkracht. In haar woning, een plek waar ze te allen tijde veilig had moeten zijn. Vre-se-lijk.” Ze vreest dat het nóg erger met de Rotterdamse, een willekeurig slachtoffer, was afgelopen als de agenten niet zo snel ter plaatse waren gekomen. “De politie heeft haar gered. Ik kan niet anders zeggen.”

J., groot van stuk, bekende de verkrachting. Hij zat zogezegd in een fase waarin hij meer alcohol en drugs gebruikte, óók voor hem nieuwe soorten. “Dat is verkeerd geëindigd.” Hij zei spijt te hebben en niet te willen dat een naaste van hem zoiets zou overkomen. “Ik schaam me. Mensen in mijn omgeving ook. Niet voor niets heb ik niemand in de zaal zitten.”

De schade die de Rotterdammer heeft aangericht, blijkt groot. In haar slachtofferverklaring vertelde het slachtoffer dat J.’s ‘vieze lucht’ na de verkrachting nog wekenlang in haar neus zat en ze overal pijn had. Nog altijd kampt ze met PTSS, heeft ze nachtmerries en is ze schrikachtig. “Maar ik heb veel liefde teruggekregen van al die mensen die er voor mij waren.”

Het Openbaar Ministerie eist vier jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de verdachte, die vanwege zijn parafiele en anti-sociale persoonlijkheidsstoornis verminderd toerekeningsvatbaar moet worden geacht. J.’s advocaat vroeg op zijn beurt om de celstraf te matigen, zodat J. sneller aan zijn behandeling kan beginnen. “Dat is het allerbelangrijkste.” Uitspraak op 7 augustus.