Overleden man bij explosie was de bewoner - 112 Nederland

Overleden man bij explosie was de bewoner

Geplaatst op 25 oktober 2024, om 16:45 uur

EDE – De man die omkwam bij de explosie en brand in een appartement aan de Ernst Casimirlaan in Ede is geïdentificeerd als de bewoner van het getroffen appartement.

Woningcorporatie Woonstede bevestigde donderdagmiddag dat het slachtoffer alleen in de woning woonde, wat ook door omwonenden wordt bevestigd. De explosie vond plaats rond 03:15 uur en liet de buurt opschrikken door een harde knal, gevolgd door een grote vuurzee. Door de kracht van de ontploffing zijn de gevels aan de voor- en achterkant van de appartementen op de tweede verdieping volledig weggeblazen, en twee woningen zijn compleet verwoest.

Alle 24 appartementen in het gebouw werden uit voorzorg ontruimd. Bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen verzorgingscentrum. Na inspecties konden twaalf woningen na enkele uren worden vrijgegeven, gevolgd door nog zes later op de dag. De oorzaak van de explosie wordt nog onderzocht. Een gasexplosie wordt als mogelijke oorzaak overwogen, maar de brandweer benadrukt dat het onderzoek enkele weken in beslag kan nemen.

Foto’s: Persbureau Heitink

(Video start na de advertentie)