UNIEKE BEELDEN: Unieke beelden politieverhoor Donny M. openbaar - 112 Nederland

UNIEKE BEELDEN: Unieke beelden politieverhoor Donny M. openbaar

Geplaatst op 17 oktober 2024, om 10:25 uur

MAASTRICHT – Tijdens het proces tegen Donny M. zijn door het Openbaar Ministerie beelden getoond van politieverhoren, waarin de verdachte uitleg geeft over de ontvoering en moord op de negenjarige Gino. Tijdens het requisitoir werden reconstructies van de gebeurtenissen en een compilatie van de verklaringen van de 24-jarige verdachte getoond.

Let op: dit artikel bevat schokkende details!

In de verhoren verklaarde Donny M. dat hij het slachtoffer en zijn zwager langere tijd heeft gevolgd voordat hij besloot om in contact te treden. Hij vertelde dat hij Gino ontmoette terwijl deze aan het voetballen was. Na het voetballen bood hij aan het jongetje naar huis te brengen, maar in plaats daarvan nam hij Gino mee in zijn auto. Donny M. gaf in het verhoor toe dat hij niet van plan was het kind veilig thuis te brengen en beschreef hoe Gino in paniek raakte toen hij inzag dat er iets mis was.

Uit de reconstructie en de verklaringen bleek dat Donny M. het jongetje uiteindelijk heeft misbruikt, mishandeld en gedood. Het Openbaar Ministerie heeft 28 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist voor zijn daden. Het proces wordt vrijdag voortgezet.