Jongen (14) op fiets overleden na botsing met vrachtwagen, chauffeur was mogelijk onder invloed - 112 Nederland

Jongen (14) op fiets overleden na botsing met vrachtwagen, chauffeur was mogelijk onder invloed

Geplaatst op 17 oktober 2024, om 09:15 uur

MAASSLUIS – MAASSLUIS – Een 14-jarige jongen uit Maassluis is donderdagochtend omgekomen bij een botsing met een vrachtwagen op de Dr. Jan Schoutenlaan. Het ongeval vond plaats toen de fietser onder de vrachtwagen terechtkwam terwijl het voertuig de rotonde verliet. Hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

De vrachtwagenchauffeur, een 23-jarige man uit Enschede, is aangehouden. De politie meldt dat er aanwijzingen waren dat hij mogelijk onder invloed was van verdovende middelen. Ter plaatse werd een indicatie hiervan vastgesteld, maar het is nog niet duidelijk wat deze aanwijzing precies was. Verdere bloedtesten zullen moeten uitwijzen of de bestuurder inderdaad onder invloed was tijdens het ongeluk. De weg blijft voorlopig afgesloten vanwege het onderzoek.

Op het moment van het ongeluk waren bouwvakkers in de buurt aan het werk aan een elektriciteitsproject. Een van hen, Bob, beschreef hoe zij de klap hoorden en direct wisten dat het ernstig was tegenover het AD. Ze hielpen de paniekerige chauffeur weg bij het slachtoffer en belden onmiddellijk de hulpdiensten. Uit respect en vanwege de schok hebben de bouwvakkers hun werkzaamheden voor de rest van de dag stilgelegd.

Foto: Ter Illustratie