Agent is klaar met filmende sensatiezoekers: ‘Wat verwacht je nou te zien?’ - 112 Nederland

Agent is klaar met filmende sensatiezoekers: ‘Wat verwacht je nou te zien?’

Geplaatst op 15 oktober 2024, om 12:26 uur

OOSTERHOUT – Een wijkagent in Oosterhout heeft scherpe kritiek geuit op omstanders die zondagavond stonden te filmen bij een incident bij de Oosterheidebrug aan de Slotlaan. De agent werd opgeroepen nadat iemand mogelijk te water was geraakt, maar trof bij aankomst vooral een groep mensen die met hun telefoons de situatie vastlegden. Hoewel er uiteindelijk niemand in het water werd gevonden en de persoon in kwestie elders levend werd aangetroffen, werd de hulpverlening bemoeilijkt door de toeschouwers.

Meer dan veertig hulpverleners, waaronder duikers, kwamen ter plaatse, maar agenten moesten ook ingrijpen om de filmende omstanders op afstand te houden. De wijkagent uitte later zijn frustratie via Facebook en gaf aan nooit te kunnen wennen aan dit gedrag.

De agent benadrukte dat het filmen van noodsituaties onbegrijpelijk is en stelde de vraag waarom mensen plezier zouden halen uit het leed van anderen. De massale toestroom van filmende omstanders is een probleem dat vaker wordt gemeld, waarbij politieagenten zich genoodzaakt voelen streng op te treden tegen ramptoeristen.

Foto’s: Jeroen Stuve & Politie Basisteam Dongemond/Facebook.