Vader van overleden baby die werd achtergelaten in auto wordt niet vervolgd - 112 Nederland

Vader van overleden baby die werd achtergelaten in auto wordt niet vervolgd

Geplaatst op 14 oktober 2024, om 18:03 uur

ROTTERDAM – De 33-jarige vader van de baby die in juli overleed nadat ze in een geparkeerde auto aan de Vlaardingweg in Rotterdam was achtergelaten, wordt niet vervolgd. Dit bevestigde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) na berichtgeving van het AD.

De baby werd destijds in zorgwekkende toestand gevonden in de auto, waarna iemand de politie waarschuwde. Hulpdiensten rukten massaal uit, maar reanimatie mocht niet meer baten. De politie sprak van een “tragisch incident”, en volgens het OM zijn de warme weersomstandigheden waarschijnlijk de oorzaak van het overlijden.

De vader werd kort na het incident aangehouden, maar een dag later vrijgelaten. Hoewel hij aanvankelijk als verdachte werd aangemerkt, heeft het OM besloten hem niet te vervolgen. Er is sprake van “dood door schuld”, wat betekent dat er geen opzet in het spel was, maar dat de dood wel te wijten is aan de nalatigheid van de vader.

Het OM heeft de zaak geseponeerd, mede gezien het grote persoonlijke leed dat de vader al draagt door het verlies van zijn kind.