Vanaf woensdag wordt het warm, temperaturen tot wel 24 graden - 112 Nederland

Vanaf woensdag wordt het warm, temperaturen tot wel 24 graden

Geplaatst op 12 oktober 2024, om 12:31 uur

BINNENLAND – Het weekend belooft nat en winderig te worden, met zaterdagavond aan de kust code geel vanwege harde windstoten. Kans op regenbuien is groot, vooral later op de dag en in de nacht naar zondag. Overdag wordt het zaterdag nog zo’n 14 graden met af en toe zon, maar aan het einde van de middag neemt de wind toe en volgt meer bewolking. Vanaf de Noordzee trekken buien het land binnen, vooral in de nacht, aldus Weeronline.

Zondag trekt het herfstweer door, met buien die naar Duitsland afdrijven. Hoewel het iets droger wordt, blijft het fris met een maximumtemperatuur van 13 graden en een krachtige noordwestenwind, waardoor het nog kouder aanvoelt. Er is een afwisseling van zon en wolken, maar echt warm wordt het niet.

Na het weekend blijft het herfstachtig tot dinsdag, al stijgt de temperatuur geleidelijk. Vanaf woensdag draait de wind naar het zuiden en wordt warme lucht aangevoerd. Dit zorgt voor hogere temperaturen, met op sommige plaatsen zelfs kans op 24 graden. Hoewel de zon niet constant zal schijnen door aanwezige bewolking, kan het in de zon aangenaam aanvoelen. Deze warme lucht is afkomstig uit Zuid-Europa, wat zorgt voor een temperatuur die bijna tien graden boven het gemiddelde voor deze tijd van het jaar ligt.

Later in de week, waarschijnlijk vanaf vrijdag, kan een kouder front de overhand krijgen, waardoor de temperaturen weer zullen dalen naar ongeveer 16 graden.