Drie explosies in één nacht, met overal dezelfde tekst op de muur: man (39) aangehouden - 112 Nederland

Drie explosies in één nacht, met overal dezelfde tekst op de muur: man (39) aangehouden

Geplaatst op 8 oktober 2024, om 15:31 uur

ROTTERDAM – In de nacht van maandag op dinsdag hebben drie explosies plaatsgevonden in de Rotterdamse wijken Crooswijk, Hoogvliet en Charlois. Op alle locaties werd de tekst ‘dood aan dieven’ op een muur gespoten. Dankzij getuigen kon een 39-jarige Rotterdammer worden aangehouden.

De eerste explosie vond rond 02:00 uur plaats aan de Oudaenstraat in Crooswijk, waarbij een voordeur en een raam van een woning beschadigd raakten. Om 02:45 uur volgde een tweede explosie aan de Okkersheul in Hoogvliet. De derde en zwaarste explosie vond om 04:20 uur plaats bij een portiekflat aan de Clemensstraat in Charlois. Deze ontploffing veroorzaakte aanzienlijke schade, waaronder een kapotte ruit en rookschade in de gemeenschappelijke ruimte van de flat.

Hoewel er geen gewonden vielen, moesten zo’n twintig bewoners van de flat in Charlois tijdelijk hun woning verlaten. Ze werden in de buurt opgevangen en verwacht wordt dat ze aan het einde van de middag terug kunnen keren, zodra het gebouw weer veilig kan worden afgesloten. Volgens woningcorporatie Woonstad is de constructie van het pand in orde, maar het herstel van de schade kan dagen tot weken duren, afhankelijk van de aannemer.

De politie onderzoekt de betekenis van de boodschap ‘dood aan dieven’ die op de muren is achtergelaten.

Foto’s: JB Media