VIDEO: Demonstranten gebruiken ‘NS stem’ op station voor demonstratie

VIDEO: Demonstranten gebruiken ‘NS stem’ op station voor demonstratie

Geplaatst op 7 oktober 2024, om 20:18 uur

ROTTERDAM – Maandagavond vond er een demonstratie plaats in Rotterdam Centraal Station tegen de “oorlogsmisdaden van Israël”. De actie begon om 18:00 uur en trok enkele honderden deelnemers. De demonstranten gebruikten een zelf meegebrachte geluidsinstallatie waarop teksten ter ondersteuning van Palestina werden afgespeeld, wat voor verwarring zorgde bij voorbijgangers die dachten dat het om de omroep van de NS ging.

De demonstratie vond plaats exact een jaar na de Hamas-aanval waarbij meer dan duizend Israëli’s omkwamen. De actie was van tevoren gemeld bij de gemeente en viel binnen het demonstratierecht. Na afloop van de sit-in volgde een mars naar het stadhuis, waarbij de deelnemers “actie en gerechtigheid” eisten.

Eerder waren er vragen over protesten op stations, waarbij de toenmalige burgemeester, Ahmed Aboutaleb, verklaarde dat hij verplicht is om mee te werken aan demonstratieverzoeken, ook als deze gevoelig liggen. De NS verklaarde dat zij dergelijke demonstraties niet kan verbieden, maar benadrukte dat de veiligheid van medewerkers en reizigers altijd prioriteit heeft.

Beeld: JB Media

(Video start na de advertentie)