Tweede motorrijder in middag tijd overleden op snelweg

Tweede motorrijder in middag tijd overleden op snelweg

Geplaatst op 5 oktober 2024, om 20:43 uur

JOURE – Zaterdagmiddag is een 59-jarige motorrijder uit Heerenveen om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de A6, ter hoogte van Joure. Het ongeval vond plaats rond 15.30 uur, waarbij de motorrijder in botsing kwam met een bestelbus.

De exacte oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend, en de politie doet onderzoek naar de toedracht. Direct na het incident rukten hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, meerdere ambulances en de politie, massaal uit. Ook de brandweer was ter plaatse om de plek van het ongeval af te schermen. De motorrijder kon niet meer worden gered en is hij ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

De rijbaan richting Heerenveen is volledig afgesloten. Automobilisten worden geadviseerd de A6 te vermijden en een alternatieve route te kiezen. De wegafsluiting zal naar verwachting tot zaterdagavond 21.00 uur duren.

Opvallend is dat er vandaag meerdere ernstige ongelukken met motorrijders zijn geweest, waaronder een dodelijk ongeval in Gelderland en twee zwaargewonden in Brabant.