Twee motorrijders zwaargewond na ongeluk op de snelweg

Twee motorrijders zwaargewond na ongeluk op de snelweg

Geplaatst op 5 oktober 2024, om 17:51 uur

BREDA – Twee motorrijders zijn zaterdagmiddag rond 17.00 uur zwaargewond geraakt bij een ongeval op de A58, nabij de aansluiting met de A16 bij knooppunt Princeville. De motorrijders zouden vermoedelijk uit de bocht zijn gevlogen. Beide mannen zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De motorrijders maakten deel uit van een grotere groep van tien tot vijftien personen. Volgens Rijkswaterstaat wilden enkele groepsleden aanvankelijk de plaats van het ongeval niet verlaten, maar hebben zij dit uiteindelijk wel gedaan op verzoek.

De motoren zijn zwaar beschadigd geraakt bij het ongeluk. De verbindingsweg van Etten-Leur richting Prinsenbeek is afgesloten, en het verkeer wordt omgeleid. Er staat inmiddels een file van enkele kilometers. Rijkswaterstaat meldt dat de weg mogelijk langere tijd dicht blijft vanwege politieonderzoek, dat naar verwachting tot ten minste 21.30 uur zal duren.

Opvallend is dat er vandaag meerdere ernstige ongelukken met motorrijders zijn geweest, waaronder een dodelijk ongeval in Gelderland en een dodelijke in Friesland.

Foto’s: Tom van der Put