VIDEO: Twee gewonden bij rellen voorafgaand voetbal wedstrijd FC Twente – Fenerbahçe

VIDEO: Twee gewonden bij rellen voorafgaand voetbal wedstrijd FC Twente – Fenerbahçe

Geplaatst op 4 oktober 2024, om 10:52 uur

ENSCHEDE – In Enschede zijn donderdag twee mensen gewond geraakt bij ongeregeldheden voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen FC Twente en Fenerbahçe. De politie heeft twee personen gearresteerd en onderzoekt de toedracht. De onrust ontstond in de buurt van de fanzone voor Fenerbahçe-supporters in het stadscentrum, waar de fans uitbraken nadat ze waren geprovoceerd door FC Twente-aanhangers.

Beide groepen raakten slaags vlak bij de Oude Markt, waarbij ze terrasmeubilair, fietsen en vuurwerk naar elkaar gooiden. De mobiele eenheid greep in met honden en knuppels om de situatie onder controle te krijgen.

De burgemeester van Enschede heeft een noodbevel afgekondigd dat tot vrijdagochtend 07.00 uur van kracht was. Hierdoor kunnen strenge maatregelen worden genomen om verdere onrust te voorkomen. Onder het bevel is het dragen van gezichtsbedekkende kleding door voetbalsupporters verboden. Het noodbevel geldt voor de hele stad en is bedoeld om verdere ongeregeldheden rondom de wedstrijd te voorkomen.

Bekijk hieronder de beelden