Fatbikers slaan met kettingslot hard in op passerende man

Fatbikers slaan met kettingslot hard in op passerende man

Geplaatst op 4 oktober 2024, om 20:13 uur

TWELLO – Wat begint als een gezellige avond op het Klompenfeest in Twello eindigt voor een 19-jarige man uit Deventer in een nachtmerrie. Terwijl hij rond 01.00 uur naar huis fietst, wordt hij onverwachts aangevallen door twee mannen op fatbikes. Wat begint met een simpele vraag, mondt uit in een brute mishandeling waarbij de jongeman onder andere met een kettingslot wordt geslagen.

De aanval vindt plaats op de Burgemeester Van der Feltzweg in Twello. Wanneer de jongen twee mannen op zwarte fatbikes opmerkt die tegen zijn fiets trappen, stapt hij af en vraagt wat er aan de hand is. Dit blijkt de aanleiding te zijn voor de aanval. Hij wordt direct geslagen en vervolgens met een kettingslot op zijn hoofd en lichaam bewerkt door een van de mannen.

Beveiligingscamera’s in de buurt leggen het voorval vast, zo blijkt uit het opsporingsprogramma Plaats Delict. De camera’s tonen duidelijk het slachtoffer en de daders die op het fietspad stoppen. Hoewel de gezichten van de daders niet goed herkenbaar zijn, zijn hun stemmen en de fatbikes wel duidelijk te horen en te zien. Dit levert belangrijke aanwijzingen op voor het onderzoek.

Het geweld stopt niet wanneer de jongen weerloos op de grond ligt. De daders blijven hem schoppen en uitschelden, terwijl hij van pijn schreeuwt. Uiteindelijk vluchten de mannen, maar niet zonder nog wat scheldwoorden naar hun slachtoffer te roepen. Gelukkig wordt de zwaargewonde jongen snel gevonden door bekenden, die meteen een ambulance bellen. In het ziekenhuis worden zijn zware verwondingen gehecht. Heb je iets gezien of gehoord op het Klompenfeest of heb je camerabeelden van de omgeving? Laat het dan weten.