Politie meldt dat incidenteel ook privénummers van agenten zijn gestolen

Politie meldt dat incidenteel ook privénummers van agenten zijn gestolen

Geplaatst op 30 september 2024, om 17:55 uur

BINNENLAND – Bij de recente datadiefstal binnen de politie zijn incidenteel ook privégegevens van agenten buitgemaakt. Sommige medewerkers melden dat hun privételefoonnummer is gestolen, bevestigt de politie. Het onderzoek naar de omvang van deze gevallen is nog bezig.

Vorige week wisten hackers toegang te krijgen tot de visitekaartjes van het mailprogramma Outlook, waarbij namen, e-mailadressen en diensttelefoonnummers van vrijwel alle medewerkers zijn gelekt. Er zijn signalen dat ook privételefoonnummers zijn blootgesteld, mogelijk doordat deze in systemen verkeerd waren opgeslagen.

De datadiefstal wekt ongerustheid onder politiemedewerkers, die vrezen voor lastigvallen of online traceren. Om deze zorgen aan te pakken, is er een speciaal meldpunt opgezet. Het aantal meldingen is nog onbekend, maar de politie bevestigt dat het druk is.

De inbrekers wisten toegang te krijgen via een gehackt politieaccount. Tot nu toe zijn de gestolen gegevens niet opgedoken, en de politie waarschuwt de 65.000 medewerkers om alert te zijn op verdachte e-mails en telefoontjes.