Man (26) benaderde tot honderd meisjes als vrouwelijk modellenscout

Man (26) benaderde tot honderd meisjes als vrouwelijk modellenscout

Geplaatst op 30 september 2024, om 21:54 uur

DEN HAAG – Ibrahim A. (26) uit Den Haag heeft naar eigen zeggen online contact gelegd met tussen de vijftig en honderd meisjes door zich voor te doen als een vrouwelijke modellenscout. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem ervan 31 minderjarige slachtoffers seksueel getinte foto’s en video’s te hebben ontfutseld, wat zeven meer is dan eerder dit jaar bekend was. Tussen januari 2021 en juni vorig jaar zou hij meisjes hebben benaderd door zich voor te doen als een medewerker van een modellenbureau en hen te overtuigen om ontuchtige handelingen voor de camera uit te voeren.

Tijdens een recente zitting werd het resultaat van het strafrechtelijk onderzoek gepresenteerd. In totaal hebben 31 slachtoffers zich gemeld, en in zijn bestanden zijn ook gegevens van 28 andere slachtoffers aangetroffen die niet gemeld zijn. A. heeft volgens het OM verklaard dat hij tussen de vijftig en honderd meisjes online heeft benaderd. Van de 31 gemelde slachtoffers zijn er 25 jonger dan 12 jaar, terwijl de overige zes tussen de 12 en 16 jaar oud zijn. A. heeft van sommige slachtoffers foto’s gedeeld met andere mannen.

De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt pas volgend jaar plaats. Tijdens de zitting herhaalde de verdachte dat hij volledig meewerkt aan het onderzoek en dat hij zich neerlegt bij de oordelen van de justitie.