16 vermagerde paarden afgepakt van vrouw: 2 moesten worden afgemaakt

16 vermagerde paarden afgepakt van vrouw: 2 moesten worden afgemaakt

Geplaatst op 27 september 2024, om 19:25 uur

MEIERIJSTAD – Twee paarden zijn vorige week in Meierijstad afgemaakt omdat ze in zeer slechte gezondheid verkeerden. Ze maakten deel uit van een kudde van zestien paarden, waarvan de overige veertien door de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) zijn meegenomen vanwege ernstige verwaarlozing. De dieren waren zwaar vermagerd en de eigenares had niet voldaan aan de opdracht om ze bij te voeren.

Na een melding via 144 bezocht de LID op 13 september het adres waar de paarden verbleven en ontdekte de slechte omstandigheden. Begin vorige week zijn veertien paarden in bewaring genomen, terwijl twee paarden door een dierenarts moesten worden ingeslapen vanwege hun slechte gezondheid.

De overgebleven paarden zijn ondergebracht op een geheime locatie en krijgen daar de benodigde medische zorg. De eigenares krijgt de dieren pas terug als ze aan strenge voorwaarden voldoet, zoals het verbeteren van de leefomstandigheden en het aantonen dat ze goed voor de dieren kan zorgen. De kosten van de opvang, 20 euro per paard per dag, worden door haar gedragen.

foto boven ter illustratie