Dronken automobilist veroorzaakt ravage op snelweg

Dronken automobilist veroorzaakt ravage op snelweg

Geplaatst op 25 september 2024, om 07:39 uur

VUGHT – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een automobilist een ongeval veroorzaakt op de A2 bij Vught. Het incident vond plaats rond 02:40 uur op de rijbaan vanuit Den Bosch richting Eindhoven, waarbij de bestuurder van de auto hard achterop een rijdende vrachtwagen botste. Door de impact sloeg de personenauto over de kop, terwijl de laadklep van de vrachtwagen losraakte en midden op de A2 terechtkwam.

Als gevolg van het ongeval waren twee rijstroken afgesloten, en de weg lag bezaaid met onderdelen van zowel de auto als de vrachtwagen. De bestuurder van de auto is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er een alcohollucht te ruiken, en verder onderzoek moet uitwijzen hoeveel de bestuurder gedronken had. Vermoedelijk reed hij met hoge snelheid toen hij op de vrachtwagen botste.

De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd, maar zijn voertuig raakte zodanig beschadigd dat het niet verder kon rijden. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om zowel de personenauto als de vrachtwagen weg te takelen. De politie, brandweer en ambulancedienst waren ter plaatse, en de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Foto’s: Bart Meesters