Hardleerse scooterrijder (15) loopt opnieuw tegen de lamp

Hardleerse scooterrijder (15) loopt opnieuw tegen de lamp

Geplaatst op 22 september 2024, om 17:56 uur

RIJSBERGEN – Politiemensen hielden zaterdagavond 21 in de Sint Bavostraat een 15-jarige jongen uit Tilburg aan op verdenking van heling. De jongen reed op een gestolen snorfiets. Een week eerder was de jongen ook al betrapt op een soortgelijk delict.

Een surveillerende politieagent zag zaterdagavond rond 20.45 uur twee jongens op een snorfiets over de Ettenseweg rijden. Omdat de bestuurder van de snorfiets zijn helm niet goed vast had zitten, wilde de agent de jongen controleren. Dat gebeurde op de Sint Bavostraat.

Eerdere aanhouding
Tijdens de controle bleek dat de bestuurder, een 15-jarige jongen uit Tilburg, niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Toen de politieagent de gegevens van de jongen controleerde in de politiesystemen, zag hij dat de jongen een week daarvoor was aangehouden op verdenking van heling van een snorfiets. Hij werd toen, zondagmiddag 15 september, door de eigenaar van de snorscooter op het Burgemeester Stekelenburgplein in Tilburg betrapt terwijl hij op diens gestolen tweewieler zat. De man had een zendertje in zijn snorfiets geplaatst en volgde zo zijn gestolen tweewieler vanaf station Tilburg Universiteit naar de achterkant van station Tilburg Centraal. De man waarschuwde de politie waarna agenten de 15-jarige verdachte aanhielden op verdenking van heling. De jongen heeft toen een verklaring afgelegd waarna tegen hem proces-verbaal is opgemaakt.

Weer raak
De agent besloot zaterdagavond de snorfiets waarop de jongen dit keer reed goed te controleren. Dat bleek geen overbodige luxe, want er zat geen contactsleutel in het slot. Na controle van het kenteken bleek dat de tweewieler donderdag 19 september op het Piusplein in Tilburg was gestolen. De jongen is vervolgens opnieuw aangehouden op verdenking van heling en meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek en verhoor.