Oma (70) moet huis uit door wietplantage van kleinzoon

Oma (70) moet huis uit door wietplantage van kleinzoon

Geplaatst op 17 september 2024, om 14:44 uur

HANK – De rechtbank in Breda behandelde maandag een ingewikkelde zaak waarbij een 70-jarige vrouw dreigt haar woning te verliezen. Verhuurbedrijf Bazalt Wonen eist haar uitzetting nadat eind mei een grote wietplantage in haar huis werd ontdekt. De vrouw houdt vol dat de plantage het werk is van haar kleinzoon, zonder dat zij hiervan op de hoogte was, meldt Omroep Brabant.

De politie stuitte op de kwekerij tijdens een ander onderzoek in het huis aan de Rietzangerstraat in Hank. In totaal werden 659 wietplanten aangetroffen, verspreid over twee kamers op de bovenverdieping en de zolder. De burgemeester liet de woning sluiten, en de hennepplanten zijn vernietigd.

Tijdens de zitting eiste verhuurder Bazalt Wonen dat de vrouw uit haar woning wordt gezet vanwege de vondst van de kwekerij. De vrouw stelt echter dat haar kleinzoon de plantage had opgezet tijdens haar langdurige verblijf in het ziekenhuis en revalidatiecentrum. Volgens haar wist ze niets van de wietplanten, die door haar kleinzoon zouden zijn beheerd terwijl hij ook voor haar katten zorgde.

Bazalt Wonen voerde aan dat het huis aanzienlijk was aangepast voor de kwekerij, waaronder illegale stroomvoorziening en gaten in de muren. Het verhuurbedrijf beschuldigt de vrouw van het schenden van de huurovereenkomst door het toestaan van de hennepteelt en stelt dat ze had moeten melden wie tijdens haar afwezigheid in de woning verbleef.

De vrouw woont momenteel tijdelijk bij haar dochter in een klein appartement. De rechter zal moeten beslissen of ze, gezien haar leeftijd en gezondheid, verantwoordelijk kan worden gehouden voor de wietplantage. De vrouw verklaarde dat haar kleinzoon onder druk stond van criminelen en haar huis gebruikte om snel geld te verdienen.

De uitspraak van de rechter wordt verwacht op 30 september.