Vijf aanhoudingen na aantreffen drugslab

Vijf aanhoudingen na aantreffen drugslab

Geplaatst op 16 september 2024, om 19:16 uur

MEERSSEN– Op maandagochtend heeft de politie een onderzoek uitgevoerd bij een pand aan de Bunderstraat in Meerssen. Bij binnenkomst troffen agenten diverse materialen aan die gebruikt kunnen worden voor de productie van verdovende middelen.

De politie had informatie ontvangen dat er mogelijk synthetische drugs werden geproduceerd in een loods achter de woning. Rond 02:15 uur zijn agenten, waaronder een arrestatieteam, de loods binnengegaan, waar zij de verdachten aantroffen. Vier mannen van 32, 33 (2) en 41 jaar zijn aangehouden in de loods. Daarnaast is de bewoonster van de woning gearresteerd. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. In de loods werd 150 kilogram versnijdingsmateriaal en 1500 liter chemicaliën gevonden, die gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs.

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is de hele dag bezig geweest met het ontmantelen en afvoeren van de aangetroffen spullen. De LFO wordt ingeschakeld wanneer chemische stoffen een gevaar voor de omgeving vormen, vaak bij de ontdekking en ontmanteling van drugslaboratoria. Hun medewerkers zijn speciaal getraind om met deze gevaarlijke situaties om te gaan op het hoogste veiligheidsniveau.

Foto: Politie