Geen vervolging voor 13-jarig meisje na fatbike-ongeluk vanwege zware verwondingen

Geen vervolging voor 13-jarig meisje na fatbike-ongeluk vanwege zware verwondingen

Geplaatst op 16 september 2024, om 14:48 uur

BREDA – Een 13-jarig meisje dat in juni in Breda door rood reed op haar fatbike en vervolgens een ongeluk veroorzaakte, wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Dit heeft het Openbaar Ministerie besloten, zo laat de politie weten. Het besluit om geen vervolging in te stellen, is genomen vanwege de ernstige verwondingen die het meisje opliep bij het ongeval. Ook een 8-jarig meisje dat achterop de fatbike zat, raakte zwaar gewond.

Het ongeluk vond plaats op 15 juni op de kruising van de Claudius Prinsenlaan en de Heerbaan in Breda. Bij het incident waren twee auto’s betrokken. De fatbike botste eerst tegen één van de auto’s, waarna het meisje achterop werd geraakt door een tweede voertuig. De politie stelt dat de bestuurders van de auto’s geen blaam treft en dat de fatbike technisch in orde was en niet was opgevoerd.

Na het ongeluk werd één van de meisjes behandeld door een trauma-arts en vervolgens met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Het andere meisje werd naar een ander ziekenhuis overgebracht voor behandeling, meldt Omroep Brabant.