Man cel in voor jarenlange seksrelatie met minderjarige

Man cel in voor jarenlange seksrelatie met minderjarige

Geplaatst op 13 september 2024, om 18:25 uur

BRABANT – De rechtbank heeft vrijdag een man veroordeeld tot een gevangenisstraf.

Hij had ruim drie jaar een seksuele relatie met een minderjarig meisje. Tussen oktober 2017 en december 2020 hadden zij een seksuele relatie. Het meisje was aan het begin van die periode pas twaalf jaar, de man was toen twintig jaar. Het slachtoffer deed jaren later aangifte bij de politie. De man ontkent dat hij seks heeft gehad met het meisje en stelt dat hij haar als zijn zusje zag.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte ernstig misbruik maakte van het kwetsbare, jonge meisje. Zij was verliefd op hem en dacht dat er sprake was van een liefdesrelatie. Uit de slachtofferverklaring blijkt dat het misbruik zeer nadelige gevolgen heeft in de zin van psychische en emotionele schade. Ook weegt mee dat de verdachte het meisje aanspoorde om seksuele handelingen te verrichten met andere mannen, terwijl hij wist dat zij nog geen zestien jaar was.

De rechtbank heeft, in lijn met de eis van de officier van justitie, een gevangenisstraf van 30 maanden opgelegd, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Als voorwaarde moet de verdachte zich melden bij de reclassering en mag hij gedurende de tweejarige proeftijd geen contact opnemen met het slachtoffer. Daarnaast moet hij meewerken aan een onderzoek naar zijn persoonlijkheid en seksuele problematiek. Tevens is hij verplicht een schadevergoeding van 12.681,55 euro aan het slachtoffer te betalen.