Drie mannen aangehouden voor explosie en woningbrand

Drie mannen aangehouden voor explosie en woningbrand

Geplaatst op 13 september 2024, om 18:05 uur

ROTTERDAM – De politie heeft drie mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de grote woningbrand in Rotterdam afgelopen dinsdag. De brand, die werd veroorzaakt door een explosie in een portiekflat, leidde tot twee gewonden en de evacuatie van tientallen bewoners.

Door de brand zijn meerdere woningen onbewoonbaar verklaard. Veel bewoners moesten in de vroege ochtend hun woningen in allerijl verlaten, waarbij sommigen met een hoogwerker in veiligheid werden gebracht. Onder de geëvacueerde bevonden zich ook negen kinderen. De politie vermoedde al snel dat er sprake was van brandstichting. Op bewakingsbeelden was te zien hoe een verdachte wegrende, waarna een explosie volgde in een woning. De in het donker geklede dader had eerst de deur ingetrapt voordat hij het explosief in de woning op de bovenste verdieping plaatste. De drie aangehouden verdachten, in de leeftijd van 19, 20 en 21 jaar, komen uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

Volgens de gemeente Rotterdam kunnen de bewoners van de veertien ontruimde woningen in de wijk het Nieuwe Westen voorlopig nog niet terug naar huis.