Moeder ziet gestolen fatbike van zoon dezelfde dag op Marktplaats: voetbaltalent (19) voor de rechter

Moeder ziet gestolen fatbike van zoon dezelfde dag op Marktplaats: voetbaltalent (19) voor de rechter

Geplaatst op 12 september 2024, om 22:10 uur

DEN HAAG – De 19-jarige M.B, bekend als jeugdspeler bij profclub Willem II, verscheen donderdag in de rechtszaal als verdachte van meerdere straatroven. B. wordt beschuldigd van drie overvallen waarbij fatbikes werden gestolen van twee kinderen en een vrouw. Zo meldt het AD op haar website.

In mei vond de eerste overval plaats op de De Genestetlaan, waar een 28-jarige bezorgster werd aangevallen door twee mannen op een scooter. Ze kreeg klappen in het gezicht en werd tegen een auto gegooid voordat haar fatbike werd meegenomen. Kort daarna werden ook twee kinderen in de buurt van het Rijswijkse Bos beroofd van hun fatbikes.

B. ontkent de straatroven zelf te hebben gepleegd, maar geeft toe betrokken te zijn bij de handel in de gestolen fietsen. Hij plaatste foto’s van de fietsen op Marktplaats en beweert dat hij de gestolen fietsen niet herkende. De officier van justitie is ervan overtuigd dat B. zelf de overvallen heeft gepleegd en baseert zich op getuigenverklaringen en beelden van een van de gestolen fietsen.

B. verklaarde dat hij een ‘zakcentje’ wilde verdienen met de verkoop van de fietsen, maar ontkende het geweld te hebben gebruikt. De aanklager eist zestien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. B., die al meer dan honderd dagen in voorarrest zit, hoopt na zijn detentie zijn voetbalcarrière weer op te pakken.

De rechter vroeg zich af hoe het zo mis kon gaan voor B., die aanvankelijk een veelbelovende carrière voor zich had. B. wijst naar zijn omgeving en de uitdagingen van opgroeien in een achterstandswijk als factoren die hem hebben beïnvloed.

Foto: Ter illustratie