VIDEO: Dak van autogarage stort in door vele regenval

VIDEO: Dak van autogarage stort in door vele regenval

Geplaatst op 11 september 2024, om 17:47 uur

BERGEN OP ZOOM – Woensdagochtend heeft het dak van Auto Koese, een autodealer aan de Wouwsestraatweg in Bergen op Zoom, het begeven na zware regenval. Het personeel hoorde ‘klappen en gekraak’ voordat het plafond begon te verzakken. Gelukkig konden de zeven tot acht aanwezige medewerkers tijdig in veiligheid komen.

Het instorten van het dak leidde tot een enorme ravage in de showroom. Het plafond is op meerdere plaatsen ingestort, waardoor er een groot gat is ontstaan en water door de showroom stroomde. Ondanks de schade konden enkele voertuigen naar buiten worden verplaatst. Ongeveer zes tot zeven wagens zijn gered van schade.

Er waren op dat moment geen klanten aanwezig in de showroom, en ook de wc’s waren leeg. De schade aan de auto’s is aanzienlijk, met waterschade en schade door vallend puin. Het precieze schadebedrag is nog niet vastgesteld, maar de eigenaar schat dat de schade in de tonnen loopt.

Het is momenteel onduidelijk hoe het instorten heeft kunnen plaatsvinden, hoewel de afvoerapparatuur in orde was. De vestigingsmanager, William Havenaar, benadrukt dat het belangrijkste is dat alle medewerkers veilig zijn. Ondanks de tegenslag is hij vastbesloten om de werkzaamheden voort te zetten en hoopt hij de werkplaats snel weer operationeel te hebben.

Het personeel kijkt nog steeds beduusd naar de schade, maar er worden al voorzichtig plannen gemaakt om de situatie te herstellen. “We zetten door en zullen klanten zoveel mogelijk blijven helpen,” aldus Havenaar.