Profvoetballer Rai Vloet gaat cel in voor doodrijden 4-jarige jongen

Profvoetballer Rai Vloet gaat cel in voor doodrijden 4-jarige jongen

Geplaatst op 9 september 2024, om 21:57 uur

HAARLEM – Het hoger beroep in de zaak tegen profvoetballer Rai Vloet, die tot 2,5 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor een dodelijk ongeval op de A4, is ingetrokken. Vloet heeft besloten zijn hoger beroep te laten vallen, wat betekent dat hij zijn straf moet uitzitten. Dit werd bevestigd door zijn advocaat, Alrik de Haas. Het Openbaar Ministerie heeft naar aanleiding van Vloets beslissing ook het eigen hoger beroep ingetrokken, zo liet een woordvoerster van het OM weten.

In april vorig jaar veroordeelde de rechtbank in Haarlem de 29-jarige middenvelder tot 2,5 jaar cel voor het veroorzaken van het ongeval waarbij de 4-jarige Gio Roos uit Zoetermeer omkwam. Vloet had op dat moment een aanzienlijk alcoholpromillage in zijn bloed, wat leidde tot een rijontzegging van vier jaar. Uit gegevens van Vloets auto bleek dat hij vlak voor het ongeluk 203 kilometer per uur reed. De officier van justitie hield een kleine marge aan en ging uit van 193 kilometer per uur. Direct na het ongeluk had een vriend van Vloet, die als passagier in de auto zat, aanvankelijk de schuld op zich genomen. Vloet gaf later toe dat hij zelf achter het stuur had gezeten.

De officier van justitie noemde Vloets gedrag na het ongeluk ‘allesbehalve fraai’ en stelde dat het ‘onverteerbaar’ was voor de ouders van het slachtoffer. Ook benadrukte ze dat zijn alcoholgebruik onverenigbaar is met de voorbeeldfunctie die hij als profvoetballer heeft.