Na schatting 500 kilo tabak aangetroffen in woning, politie doet onderzoek

Na schatting 500 kilo tabak aangetroffen in woning, politie doet onderzoek

Geplaatst op 5 september 2024, om 14:34 uur

WILDERVANK – Gistermiddag om 16:45 uur ontvingen agenten van de politie Noord-Nederland een melding van een verdachte situatie bij een woning in Wildervank. Ter plaatse aangekomen roken de agenten een anijsachtige geur, wat hen deed vermoeden dat er mogelijk sprake was van een drugslaboratorium.

Om de situatie veilig te stellen, werd de brandweer ingeschakeld. Na gesprekken met betrokkenen troffen de agenten ongeveer 500 kg waterpijptabak aan in de woning. Deze vondst is vervolgens overgedragen aan de douane voor verder onderzoek.

Volgens Mathijs van Houten, politievoorlichter voor Noord-Nederland, zijn er door de politie geen aanhoudingen verricht. De zaak is nu in handen van de douane.

Douanevoorlichter Marije Kuiper meldt dat de douane momenteel onderzoek doet naar de exacte hoeveelheid waterpijptabak, aangezien de 500 kg slechts een schatting is. Ook wordt onderzocht of er accijnzen zijn ontdoken en of de tabak legaal geproduceerd is. Tot nu toe zijn er geen aanhoudingen verricht door de douane.

Foto’s: NoorderNieuws