Hockeyclub tijdelijk ontruimd vanwege een incident met gevaarlijke stoffen

Hockeyclub tijdelijk ontruimd vanwege een incident met gevaarlijke stoffen

Geplaatst op 4 september 2024, om 21:20 uur

VELDHOVEN – Op woensdagavond is een hockeyveld van hockeyclub Basko in Veldhoven ontruimd vanwege een incident met het watersysteem. Tijdens werkzaamheden door een bedrijf werd per ongeluk een verkeerde vloeistof toegevoegd aan het systeem, wat leidde tot een gevaarlijke chemische reactie. De hulpdiensten gaven het terrein pas om 20.00 uur weer vrij.

Rond 18.30 uur arriveerden de hulpdiensten bij de club aan de Korze. Het plan was om het kunstgras te besproeien met waterstofperoxide om algen te bestrijden, maar een tweede stof werd per ongeluk toegevoegd. Dit veroorzaakte een ongezonde lucht, aldus de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Een adviseur gevaarlijke stoffen beoordeelde de situatie en bepaalde hoe het terrein veilig gesteld kon worden. De situatie bleef enige tijd instabiel, waardoor de hulpdiensten besloten om de locatie langer te monitoren. Nadat het gevaar geweken was, werd het terrein weer aan de eigenaar overgedragen.

De trainingen die voor woensdagavond gepland stonden, zijn afgelast. Een overleg van trainers werd verplaatst naar tennisvereniging VLTC. De jonge spelers die tijdens de noodsituatie aan het trainen waren, werden via een achteruitgang geëvacueerd en moesten hun fietsen tijdelijk achterlaten. Rond 20.00 uur konden zij deze weer ophalen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Foto’s: Rico Vogels