Crystal meth-lab aangetroffen in garagebox

Crystal meth-lab aangetroffen in garagebox

Geplaatst op 2 september 2024, om 18:54 uur

TILBURG – Maandagmiddag is in een garagebox aan de Puccinistraat in Tilburg een drugslab ontdekt. Een gespecialiseerd team van de politie is ter plaatse gekomen verder onderzoek te verrichten. In de opslagruimte werden tientallen jerrycans en twee grote ketels aangetroffen, vermoedelijk bestemd voor de productie van drugs. De ontdekking kwam na een tip van een buurtbewoner, die de politie waarschuwde vanwege een vreemde, chemische geur die rond de garagebox hing, mogelijk een henneplucht.

Op het moment van de inval was het drugslab niet in werking. Volgens een politie-expert zouden de aanwezige materialen voldoende zijn om honderden kilo’s crystal meth te produceren. De manier waarop de chemicaliën waren opgeslagen vormde een risico voor de omgeving, omdat de spullen ongecontroleerd op de grond stonden in plaats van zorgvuldig te worden behandeld.

De verhuurder van de garagebox wordt niet als verdachte beschouwd, maar de politie heeft hem wel geadviseerd om regelmatig controles uit te voeren om te voorkomen dat zijn opslagruimtes voor illegale activiteiten worden gebruikt. De omgeving is afgezet met lint, en de materialen zullen later op de avond worden afgevoerd.

Foto’s: Toby de Kort