Gevluchte automobilist weigert uit visvijver te komen na aanrijding, agent overtuigt hem met sigaret

Gevluchte automobilist weigert uit visvijver te komen na aanrijding, agent overtuigt hem met sigaret

Geplaatst op 31 augustus 2024, om 15:09 uur

ZEILBERG – Het dorp Zeilberg was begin van de middag in rep en roer toen een man een ongeval veroorzaakte op de Zeilbergsestraat.

Hij botste tegen een personenauto en een bestelbus, waarna zijn voertuig tegen een boom tot stilstand kwam. Wonder boven wonder raakte niemand gewond, maar de inzittenden van de andere voertuigen werden wel door ambulancepersoneel gecontroleerd. De man, die na de crash op de vlucht sloeg, had zijn kofferbak vol met blikken bier, maar of dat zijn gedrag verklaart, is niet bekend.

Na het ongeval rende de man het dorp uit, stak een spoor over en dook uiteindelijk in een meertje dat nu vooral als visvijver wordt gebruikt. De politie omsingelde het water, maar de man weigerde om naar de kant te komen. Uit bezorgdheid dat hij uitgeput zou raken, werden de brandweer uit Deurne en Helmond, samen met een duikteam uit Weert, opgeroepen. Twee brandweermannen gingen het water in, niet om hem direct te redden, maar om in te grijpen als de situatie zou verslechteren.

Naast de brandweer en politie kwamen ook een ambulance en een onderhandelaar ter plaatse. Uiteindelijk wist de politie de man naar de kant te krijgen, nadat hij in ruil voor een sigaret had toegezegd uit het water te komen.

Nadat hij zijn sigaret had opgerookt, werd de man geboeid en afgevoerd in een politiebusje. Het incident trok veel aandacht van de dorpsbewoners, die zich in groten getale bij de visvijver hadden verzameld om de gebeurtenissen te volgen.