Paard door brandweer gered uit vaargeul

Paard door brandweer gered uit vaargeul

Geplaatst op 29 augustus 2024, om 21:06 uur

NOORDPOLDERZIJL – Donderdagmiddag raakte een paard vast in de vaargeul van de getijdenhaven in Noordpolderzijl, nabij Usquert, toen het in het slik terechtkwam. Het dier kon zichzelf niet meer bevrijden en verkeerde al snel in gevaar. De brandweer arriveerde als eerste ter plaatse en deed pogingen om het paard uit het slik te halen, maar zonder succes.

De situatie werd steeds kritieker door het snel opkomende water, waardoor extra brandweereenheden met spoed werden opgeroepen. Brandweerlieden uit Delfzijl gebruikten een slikslee om dichter bij het dier te komen en slaagden erin om banden om het paard te bevestigen. Na een gezamenlijke inspanning, waarbij ook een verreiker werd ingezet, wist de brandweer het paard uiteindelijk uit het slik te bevrijden.

Eenmaal op het droge kreeg het paard de kans om even bij te komen, waarna het snel weer op zijn benen stond. De brandweer spoelde het dier schoon, en later werd het opgehaald door de eigenaar. Dankzij het snelle en effectieve optreden van de brandweer liep het incident goed af voor het paard.

Foto’s: NoorderNieuws