Gratis tanken, politie grijpt in

Gratis tanken, politie grijpt in

Geplaatst op 27 augustus 2024, om 23:22 uur

EINDHOVEN – Bij tankstation Tinq aan de Bischop Bekkerslaan was het dinsdagavond een chaos. Op social media ging er een bericht rond dat er bij een aantal pompen van het onbemande tankstation gratis getankt kon worden. Dat bericht werd in korte tijd duizenden keren bekeken.

Al snel kwamen auto’s uit heel Eindhoven naar de pomp. Er ontstond een file, en een nabijgelegen kruising werd geblokkeerd. Agenten die toevallig voorbij reden besloten in te grijpen, nadat het verkeer in goede banen was geleid en ze hoorde wat er aan de hand is besloot de politie in te grijpen. Mensen werden weg gestuurd, en de tankslang is zelfs uit hun handen getrokken door de politie: ‘dit is gewoon diefstal’ zei een agent tegen een man met een jerrycan in zijn hand.

Uiteindelijk lukte het de politie ook om iemand van Tinq aan de lijn te krijgen, zij waren zich nergens van bewust, en konden in de computer ook geen storing zien. Of er echt gratis getankt is is dus nog maar de vraag, mogelijk worden de bedragen alsnog met vertraging van de rekening gehaald van de pinpas waarmee is getankt.

Voor de zekerheid besloot de politie het tankstation volledig af te zetten, de pompen zijn op afstand door Tinq uitgeschakeld tot dat er zekerheid is over de storing en de situatie bij de bewuste pomp.