Pleegouders gebruikten meisje (10) als huisslaaf: fysiek en psychisch mishandeld

Pleegouders gebruikten meisje (10) als huisslaaf: fysiek en psychisch mishandeld

Geplaatst op 26 augustus 2024, om 21:59 uur

VLAARDINGEN – Het 10-jarige meisje uit Vlaardingen, dat in mei zwaargewond in het ziekenhuis werd opgenomen, blijkt zowel fysiek als psychisch mishandeld te zijn door haar pleegouders, Daisy en John van den B. Het meisje ligt volgens De Telegraaf nog steeds in coma.

Sinds 21 maart 2022 woonde het meisje bij het stel in een woning aan de Madoerastraat in Vlaardingen. Bronnen aan De Telegraaf beschrijven haar situatie als een ware nachtmerrie. Ze werd herhaaldelijk vastgebonden met sekshandboeien en tape, zelfs aan een radiator. Daarnaast werd ze als huisslavin behandeld, gedwongen om op haar knieën de vloer te dweilen, terwijl een van de pleegouders telkens iets op de grond gooide. Het meisje kreeg nauwelijks te eten. Ook Pakjesavond was een traumatische ervaring voor haar: terwijl de pleegouders met hun eigen kind en een ander pleegkind Sinterklaas vierden, zat zij alleen boven opgesloten.

De pleegouders staan op donderdag 5 september voor de rechtbank in Rotterdam. Ze worden verdacht van poging tot doodslag, zware mishandeling, vrijheidsberoving en het in een hulpeloze toestand brengen van een persoon. De advocaten van de pleegouders hebben nog geen reactie gegeven.