Motorrijder (23) ernstig gewond na mislukte straatrace: politie zoekt getuigen

Motorrijder (23) ernstig gewond na mislukte straatrace: politie zoekt getuigen

Geplaatst op 24 augustus 2024, om 21:33 uur

BREDA  – Zaterdagmiddag is op de kruising van de Crogtdijk en de Backer en Ruebweg in Breda een motorrijder ernstig gewond geraakt. Dit gebeurde vermoedelijk toen hij samen met een auto op hoge snelheid over de weg reed meldt de politie. Op een gegeven moment ging het mis, en de motorrijder kwam ten val. De politie is op zoek naar de betrokken auto en vraagt getuigen om zich te melden.

Rond 12.00 uur werden de hulpdiensten naar de locatie gestuurd. De melding suggereerde dat het ging om een mislukte straatrace tussen een motor en een auto. Ter plaatse troffen de hulpdiensten een zwaargewonde motorrijder aan, die door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis werd gebracht.

De politie is direct een onderzoek gestart en vermoedt dat de motorrijder, een 23-jarige man uit Gorinchem, en de bestuurder van een snelle Volkswagen Polo elkaar hebben uitgedaagd. Dit leidde tot de val van de motorrijder, waarna de automobilist ervandoor ging. De politie roept mensen die tussen 11.45 en 12.15 uur iets hebben gezien, vooral op de Nieuwe Kadijk richting de A16, op om zich te melden. In de omgeving staan camera’s, waardoor het waarschijnlijk is dat het kenteken van de auto kan worden achterhaald. De politie adviseert de bestuurder om zich te melden om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Foto’s: Perry Roovers