65-jarige Nederlandse vrouw vermist op Grieks eiland Samos

65-jarige Nederlandse vrouw vermist op Grieks eiland Samos

Geplaatst op 23 augustus 2024, om 12:17 uur

BUITENLAND – De 65-jarige Nederlandse Brigitte van Gennip is sinds gisterochtend vermist op het Griekse eiland Samos. Ze was in de buurt van het plaatsje Pythagorion, nabij de Tunnel van Eupalinos, waar ze van plan was een wandeling te maken. Sinds 10:30 uur die ochtend is er geen contact meer met haar geweest. Ze was gekleed in een korte spijkerbroek en een donkerblauwe top, en is 1,64 meter lang.

Brigitte was op vakantie met een vriendin, maar er is sinds haar verdwijning geen contact meer tussen hen geweest. De mobiele telefoon van Brigitte is inmiddels gevonden, wat de bezorgdheid van haar familie vergroot heeft. Haar dochter heeft haar zorgen geuit op sociale media en benadrukt dat haar moeder normaal gesproken niets risicovols zou ondernemen.

De zoekactie naar Brigitte wordt intensief uitgevoerd door de Griekse politie, brandweer en een opsporingsteam, inclusief acht leden van het plaatselijke Hellenic Rescue Team. Zij maken gebruik van speurhonden en drones om het gebied te doorzoeken. De zoekactie begon gisteravond en werd tot in de nacht voortgezet. Vanochtend vroeg werd de zoektocht hervat, maar tot nu toe is er nog geen spoor van haar gevonden.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte van de situatie en biedt consulaire ondersteuning aan de familie van Brigitte. De vermissing wordt met grote zorgen gevolgd door zowel de Griekse als Nederlandse autoriteiten.