Voor vierde keer in een week tijd pand beschoten

Voor vierde keer in een week tijd pand beschoten

Geplaatst op 18 augustus 2024, om 10:20 uur

AMSTERDAM – Voor de tweede keer in een weektijd is de viswinkel Martin op het Waterlandplein in Amsterdam ter hoogte van de IJdoornlaan onder vuurgenomen.

De politie kreeg omstreeks 00.12 uur meerdere telefoontjes van bewoners rond het Waterlandplein nadat zij ten minste zeven of acht knallen hadden gehoord. Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse. Bij de viswinkel waar in de nacht van zondag op maandag vijf kogels door het raam werden afgevuurd bleek er en nu door een noodraam dat over het huidige raam was geplaatst acht kogels door het raam te zijn geschoten.

Eerder en later dan de eerste beschieting was ook al twee keer het Eetcafé Capitool aan de IJdoornlaan om de hoek van de viswinkel het doelwit van een schietincident. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam besloot afgelopen week dat het Eetcafé’ Capitool per direct moest sluiten vanwege de gevaarzetting en veiligheid van bewoners boven het eetcafé’ Ondanks dat het Waterlandplein onder cameratoezicht staat was het dus kort na middernacht weer raak.

Het is onduidelijk waarom het eetcafé en de viswinkel nu al twee keer beschoten zijn en wie hiervoor verantwoordelijk is. De politie had de omgeving van de viswinkel afgezet voor sporenonderzoek door forensische rechercheurs. Voor de deur van de viswinkel op straat werden maar liefst achtkogelhulzen aangetroffen die in beslag zijn genomen voor verder DNA-onderzoek. De politie zal alle beschikbare videobeelden van bewakingscamera’s uit de omgeving laten veiligstellen voor het verdere politieonderzoek.

De recherche van district 1 centrum-noord heeft de schietincidenten in de Waterlandpleinbuurt verder in onderzoek. Om 02.00 uur was het onderzoek ter plaatse afgerond.

Foto’s: Mizzle Media