Woning overleden loodgieter opnieuw doelwit aanslag, twee arrestaties

Woning overleden loodgieter opnieuw doelwit aanslag, twee arrestaties

Geplaatst op 14 augustus 2024, om 08:13 uur

VLAARDINGEN – Bij de woning van de overleden loodgieter Ron van Uffelen uit Vlaardingen zijn vanmorgen brandbare voorwerpen gevonden. De politie meldt dat er geen explosies hebben plaatsgevonden en niemand gewond is geraakt. Twee personen werden op de A4 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het plaatsen van de voorwerpen.

Rond 05.30 uur werden de voorwerpen ontdekt en de straat werd afgezet. De politie heeft niet bekendgemaakt om welke voorwerpen het gaat. Tijdens de vondst waren er mensen thuis, maar de politie kan niet bevestigen of dit de vrouw en kinderen van Van Uffelen waren. Van Uffelen overleed maandag aan hartproblemen.

Het huis van Van Uffelen was eerder al meerdere keren doelwit van aanslagen, net als zijn auto’s en bedrijfspand. Ondanks veiligheidsmaatregelen in de wijk, waaronder cameratoezicht en extra surveillance, was Van Uffelen onzeker over de reden achter de aanvallen.

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 50.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever. De politie heeft al meerdere personen aangehouden, waarvan één is veroordeeld tot veertien maanden celstraf.

Foto’s: JB Media