Politie onderzoekt twee ‘ernstige’ zedendelicten met jonge kinderen op Ameland

Politie onderzoekt twee ‘ernstige’ zedendelicten met jonge kinderen op Ameland

Geplaatst op 14 augustus 2024, om 09:30 uur

AMELAND – De politie onderzoekt twee zedenincidenten met jonge kinderen die maandag in het dorp Nes op Ameland hebben plaatsgevonden. Het is nog onduidelijk of dezelfde verdachte bij beide incidenten betrokken was, en de politie spreekt van “ernstige zedenfeiten.”

Het eerste incident vond maandagochtend plaats op het Westerpad, nabij het Kwekerijbos, waar een jong kind werd geconfronteerd met een schennispleger. De verdachte, die alleen was en een fiets bij zich had, wist te ontkomen.

Later die dag, rond 19.00 uur, werd een ander jong kind slachtoffer van een zedenmisdrijf in de duinen bij de tweede strandopgang vanaf de Strandweg, achter een camping. De dader, een man van middelbare leeftijd, had mogelijk kort daarvoor in het gezelschap van twee andere personen gelopen. Het is echter niet duidelijk of deze personen bij elkaar horen. De politie wil graag in contact komen met deze mogelijke getuigen.

Slachtofferhulp is ingeschakeld voor de kinderen en hun ouders. De politie roept iedereen met informatie op om zich te melden.