Opgepakte Mark B. (56) zat tot 2019 in tbs-kliniek na doodsteken man

Opgepakte Mark B. (56) zat tot 2019 in tbs-kliniek na doodsteken man

Geplaatst op 14 augustus 2024, om 12:12 uur

GRONINGEN – De opgepakte Mark B. (56) blijkt eerder veroordeeld te zijn voor doodslag in Alkmaar, waarvoor hij 4 jaar cel en tbs kreeg. Dinsdagavond werd hij in Vries gearresteerd voor betrokkenheid bij de moord op een 58-jarige vrouw uit Groningen. Zijn tbs werd in 2018 verlengd vanwege terugvallen en een hoog recidiverisico, volgens bronnen binnen de Van Mesdagkliniek, waar hij ook werd behandeld voor een drugsverslaving, meldt Dagblad van het Noorden.

In 1993 vermoordde de toen 26-jarige B. een 60-jarige man in Alkmaar, die hem onderdak had geboden. B. stak het slachtoffer dood na een vermeende seksuele toenadering. Destijds werd vastgesteld dat de kans op recidive groot was.

De 58-jarige vrouw uit Groningen werd dinsdagochtend dood gevonden in haar appartement aan het Linnaeusplein. De politie vermoedt dat ze onder verdachte omstandigheden is overleden. Later die dag verspreidde de politie een opsporingsbericht met foto en volledige naam van B.

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat B. eerder is veroordeeld en tbs had. Zijn tbr-maatregel, de voorloper van tbs, werd in 2019 beëindigd door de rechtbank in Alkmaar. Momenteel zit B. in volledige beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.